Metoda HPP

czym jest metoda HPP i jakie daje korzyści?

Metoda HPP (ang. high pressure processing) to nowoczesna technika utrwalania żywności bez użycia ciepła, z wykorzystaniem wysokiego ciśnienia, dzięki czemu produkt spożywczy dłużej zachowuje świeżość. Proces ten polega na krótkim poddaniu produktu bardzo wysokiemu ciśnieniu, co redukuje liczbę szkodliwych drobnoustrojów, nie niszcząc przy tym ważnych składników odżywczych. Podczas tego procesu nie tracimy: witamin, minerałów, aminokwasów, naturalnych barwników i zapachów.

Metoda HPP, zwana także paskalizacją, zapewnia więc bezpieczeństwo i naturalną jakość produktu. 

Więcej o metodzie HPP przeczytasz tutaj

Dzięki najnowocześniejszej metodzie utrwalania produktu HPP (nazywanej też paskalizacją), która wykorzystuje wysokie ciśnienie zamiast wysokiej temperatury do utrwalania soków,  otrzymujesz wysokiej jakości produkt, który nie jest pasteryzowany.

Dostajesz 100% wartości składników odżywczych bez konserwantów.

Soki i smoothie zachowują witaminy, naturalny kolor i piękny zapach. 

SWIGO posiada własną linię do utrwalania żywności metodą HPP. Dzięki temu proces produkcji podlega stałej własnej kontrolii, produkty są paskalizowane zaraz po tłoczeniu, co daje gwarancję bezpieczeństwa naszych soków i smoothie

Najlepiej zabezpieczony produkt!

Dzięki technologii HPP zachowujemy maksimum witamin i zdrowia, pozbywając się szkodliwych mikroorganizmów, bakterii (w tym także E.Coli oraz salmonelli), pleśni, grzybów oraz innych niebezpiecznych patogenów. 

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ O METODZIE HPP?

Zapraszamy na paskalizacja.com.