Technologia HPP

czym jest technologia HPP i jakie daje korzyści?

Technologia HPP (z ang. high pressure processing) to innowacyjna, nietermiczna metoda utrwalania żywności przy użyciu wysokiego ciśnienia, dzięki czemu zyskuje on dłuższy termin przydatności do spożycia. Technologia ta polega na krótkim poddaniu produktu ciśnieniowaniu o bardzo dużym natężeniu, co przyczynia się do redukcji liczby patogenów, nie pozbawiając przy tym przetworu właściwości bioaktywnych. Wszystkie cenne składniki, w tym: witaminy, minerały, aminokwasy, naturalne barwniki, czy związki zapachowe pozostają bowiem w nienaruszonej postaci. Paskalizacja gwarantuje więc konsumentom bezpieczeństwo i naturalną jakość wytworzonej w ten sposób żywności.

Metoda HPP zwana paskalizacją to wysokociśnieniowe utrwalanie produktu w niskiej temperaturze pozwalające na zachowanie wartości odżywczych, smaku i zapachu na dłużej. 

Dzięki najnowocześniejszej metodzie utrwalania produktu HPP (nazywanej też paskalizacją), która wykorzystuje wysokie ciśnienie zamiast wysokiej temperatury do utrwalania soków,  otrzymujesz wysokiej jakości produkt, który nie jest pasteryzowany.

Dostajesz 100% wartości składników odżywczych bez konserwantów.

Soki i smoothie zachowują witaminy, naturalny kolor i piękny zapach. 

SWIGO posiada własną linię do utrwalania żywności metodą HPP. Dzięki temu proces produkcji podlega stałej własnej kontrolii, produkty są paskalizowane zaraz po tłoczeniu, co daje gwarancję bezpieczeństwa naszych soków i smoothie

Najlepiej zabezpieczony produkt!

Dzięki technologii HPP zachowujemy maksimum witamin i zdrowia, pozbywając się szkodliwych mikroorganizmów, bakterii (w tym także E.Coli oraz salmonelli), pleśni, grzybów oraz innych niebezpiecznych patogenów. 

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ O METODZIE HPP?

Zapraszamy na paskalizacja.com.