Nasze produkty kupisz online, a także w sieciach sklepów Auchan, Kaufland, Carrefour, Stokrotka

owoce-na-litere-a

owoce na literę A

W zdrowej i dobrze zbilansowanej diecie nie powinno zabraknąć codziennej porcji owoców. Dzięki różnorodności każdy może znaleźć swój ulubiony owoc i cieszyć się jego smakiem, a także właściwościami wpływającymi korzystnie na zdrowie i urodę. Zaczynamy naszą serię owoców na literę alfabetu. Zaczynamy oczywiście od owoców na literę A. 

acerola

Owoce aceroli zawierają cenne witaminy, które wpływają korzystnie na zdrowie i są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Acerola to bogactwo witaminy C zawiera również witaminę A oraz witaminy z grupy B. Warto również wspomnieć, że acerola to źródło białka, żelaza, magnezu, manganu, wapnia oraz fosforu. Spożywając ją regularnie, można wzmocnić układ odpornościowy, organizm jest także chroniony przed wolnymi rodnikami. Spożywanie owoców aceroli warto polecić osobom, które odczuwają zmęczenie i nie mają energii. Owoce aceroli wpływają także korzystnie na prawidłową pracę serca oraz nerek.

plan-swigo

agrest

Agrest to źródło witaminy A, C, B6 oraz E. Owoce agrestu zawierają także kwas foliowy, fosfor, magnez, żelazo, pektyny i luteinę. Warto spożywać ten owoc regularnie, aby wspomóc prawidłową pracę serca oraz oczu. Agrest to naturalne rozwiązanie na wzdęcia i zaparcia. Wspomaga również pamięć i koncentrację, wpływa korzystnie na odporność organizmu. Owoce agrestu to bogactwo przeciwutleniaczy, a więc ich spożywanie działa dobrze na wygląd i zdrowie skóry.

amla

Amla to przede wszystkim bogactwo witaminy C, owoce zawierają także naturalne flawonoidy. Regularne spożywanie owoców pomaga obniżyć ciśnienie, a także poziom cukru we krwi. Amla wpływa korzystnie także na funkcjonowanie wątroby, wspomaga organizm w stanach zmęczenia, wspomaga pracę układu trawiennego. Amla jest bardzo pomocna w leczeniu przeziębienia, działa przeciwzapalnie i uśmierza ból. Warto także wspomnieć, że amla wykazuje działanie przeciwnowotworowe.

ananas

Ananas to źródło wielu cennych witamin i minerałów. Zawiera witaminę A, C, witaminy z grupy B i witaminę PP. Ananas to także źródło fosforu, cynku, żelaza, kwasu foliowego. Owoc ten wykazuje działanie antyoksydacyjne, wpływa korzystnie na zdrowie i wygląd skóry, wspiera układ odpornościowy. Ananas wspiera układ trawienny i pracę serca oraz mięśni. Owoce ten wykazuje również korzystne działanie na wzrok.

antonówka

Jabłka zawierają witaminy E, C, K, a także witaminy z grupy B. To również źródło beta-karotenu, wapnia, magnezu, potasu, cynku.  Antonówki mają orzeźwiający smak, świetnie sprawdzają się w kompotach czy niektórych wypiekach. Warto jeść je regularnie dla ochrony serca, wsparcia pracy jelit i oczyszczenia organizmu. Antonówki i inne jabłka wspomagają pracę mózgu, chronią przed zaćmą i nowotworami.

arbuz

Arbuz to źródło C, A oraz witamin z grupy B. Zawiera także potas, żelazo, fosfor, wapń, miedź. Arbuz obniża ciśnienie, wspiera pracę nerek i układ pokarmowy. Spożywanie tego owocu wpływa korzystnie na przemianę materii oraz układ krążenia, zapobiega chorobom serca. Warto spożywać go szczególnie latem, ze względu na dużą zawartość wody.

awokado

Awokado to źródło witaminy A, C, E, K oraz witamin z grupy B. Owoc zawiera także kwas foliowy, cenne substancje mineralne, antyoksydanty, beta-karoten, błonnik pokarmowy. Spożywanie awokado obniża poziom cholesterolu, pomaga chronić serce i zapobiegać udarom. Owoc ten reguluje także ciśnienie krwi i wspiera układ odpornościowy. Awokado warto spożywać w celu poprawy pracy mózgu, wzroku, stanu skóry. Awokado pomaga w walce z miażdżycą i wolnymi rodnikami.

aronia

Aronia zawiera witaminy A, C, E, K oraz witaminy z grupy B. Owoc ten to także bogate źródło ważnych mikro i makroelementów. Aronia wpływa korzystnie na układ sercowo-naczyniowy, poprawia ukrwienie i elastyczność naczyń. Aronię warto spożywać dla lepszej odporności, sprawnego wzorku, lepszej kondycji skóry. Owoc chroni także przed rozwojem komórek nowotworowych. Składniki zawarte w aronii pomagają uporać się z problemami układu pokarmowego. Łagodzą bóle, wzdęcia, zaparcia i inne nieprzyjemne dolegliwości.

Jabłka i ananasy znajdziecie w składzie naszych soków i smoothie – zobacz więcej.

Cel projektu

Celem projektu jest pozyskanie wiedzy eksperckiej w zakresie wprowadzania produktów spożywczych na rynek Stanów Zjednoczonych, skutkujące opracowaniem strategii ekspansji, a następnie jej realizacja w ramach etapu zagranicznego. W wyniku realizacji projektu nastąpi rozpoczęcie sprzedaży eksportowej produktów oferowanych przez przedsiębiorstwo HPP Trade Bridge Sp. z o.o. na rynku docelowym.

Planowane efekty

HPP Trade Bridge sp. z o.o. uczestniczy w projektach nr: PMT/2602/1N/2021 (rynek USA) w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, oś priorytetowa III „Wsparcie innowacji w przedsiębiorstwach”, Działania 3.3 „Wsparcie promocji oraz internacjonalizacji innowacyjnych przedsiębiorstw”, poddziałania 3.3.1 : Polskie Mosty Technologiczne”.

Wartość projektu                                     200 000,00 PLN

Wkład Funduszy Europejskich                200 000,00 PLN